jueves, 6 de diciembre de 2012

JAMES WALLER, Robert - Els ponts de Madison Country (Georgina Pahissa)


FITXA TÈCNICA

Robert James Waller (n. 1 agost 1939, Rockford, Illinois) és un escriptor nord-americà, conegut pel seu treball com a fotògraf i músic
Llicenciat en Economia a la Universitat del Nord d'Iowa, es va doctorar en Administració d'Empreses a la Nelly School of Business de la Universitat d'Indiana. Va ser professor d'Administració d'Empresa i Economia a la Universitat del Nord d'Iowa, fins a retirar el 1986 per dedicar-se a l’escriptura. És també conegut per les seves facetes de músic i fotògraf. La seva primera novel·la, Els ponts de Madison, va ser portada al cinema.



ARGUMENT


Aquest llibre explica l’historia de Francesca, una dona de família d’origen Italià i de 45 anys d’edat. Viu en una acollidora granja al comtat de Madison amb el seu marit i els seus dos fills. Francesca coneix casualment a un fotògraf de 52 anys, el qual es sent com un cawboy d’esperit independent, anomenat Robert Kincaid. Es coneixen quan Robert para la seva furgoneta davant de casa de Francesca per preguntar-li on estava el pont de Roseman i ella s’ofereix voluntària per guiar-lo fins al pont.
Ella, des del primer moment que el va veure va sentir una gran atracció per aquest curiós personatge d’esperit independent, sense família, dona i sense ningú que l’esperes a casa seva, estava completament sol.

TEXT

Francesca va suposar que, per a Robert Kincaid, tot allò era un tema de conversa quotidià. Per a ella, era material de literatura, la gent de Madison Country no parlava d’aquesta manera, ni d’aquestes coses. Parlaven del temps, dels preus de les coses, dels nens recent nascuts, de funerals, de programes de govern i d’equips d’esports. No parlaven d’art ni de somnis. No parlaven de realitats que feien callar la musica i de somnis tancats dins d’una caixa.


COMENTARI

Es un llibre entretingut d’un vocabulari entenedor. Es una petit llibre que es pot llegir en molt poc temps, ja que la trama del llibre es segueix sense dificultats. M’ha agradat però no es un llibre que m’hagi fet pensar ni reflexionar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario