viernes, 7 de diciembre de 2012

FIELDRING,Helen - El diari de Bridget Jones (Montse Mur)


AUTOR 
Helen Fielding va neixer el 19 de febrer de 1958 a West Yorkshire. és una escriptora anglesa coneguda, principalment, per la seva novel·la El diari de Bridget Jones(guanyadora del Premi Llibre Britànic de l'Any el 1998). És una de les creadores del gènere literari anomenat chick-lit. És un gènere literari popular dedicat al públic femení. Les trames es basen en la vida amorosa, social i els complexos de dones joves i modernes, amb temes com la moda, l'amistat, la possibilitat de trobar una parella perfecta i els efectes de l'edat o de la feina en les dones.
                                                                      


ARGUMENT
Tracta sobre una noia que vol aconseguir en un any un seguit de coses. Durant la historia vas veien que a vegades ho aconsegueix i, a vegades no. Aquest seguit de coses que vol aconseguir són les típiques que molta gent es planteja, com deixar de fumar, aprimar, donar rova que no utilitza i algunes més. Però tot esta redactat de manera que ella no ho pot fer, li costa molt aconseguir-ho i de manera una mica còmica.



FRAGMENT
DEIXARÉ de fumar.
Beuré menys de catorze unitats d’alcohol per setmana.
Reduiré la circumferència de les cuixes 7 centímetres i mig(és a dir, 3,75 centímetres cadascuna), amb una dieta anticel·lulítica.
Netejaré el pis de tot el material aliè acumulat.
Donaré tota la roba que fa dos anys o més que no em poso a la gent sense casa.
Faré progressos en la meva carrera i trobaré una nova feina amb potencial.
Estalviaré diners fent dipòsits a la llibreta d’estalvis. Potser també un pla de pensions.
Tindré més confiança.
Tindré més fermesa.
Aprofitaré millor el temps.
No sortiré cada nit, sinó que em quedaré a casa i llegiré llibres i escoltaré música clàssica.

COMENTARI
No m’ha desagradat, és una historia entretinguda, que li pot agradar a tot el món, és divertida i com e dit abans la manera com ho escriu es còmica. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario